Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continua navegant, n'accepta la instal•lació i l'ús.
Pot obtenir més informació de la nostra política de cookies.

Logo Amics de Montserrat (porta
        a la pàgina d'inici)

Fundació Abadia de Montserrat 2025

La "Fundació Abadia de Montserrat, 2025" va ser constituïda el 4 de juliol de 1997. És l'instrument que el segle XXI ens posa a les mans perquè les generacions d'avui i de demà puguem continuar tenint una institució com Montserrat, voluntat d'un poble, que ajudi a mantenir i a promoure els valors espirituals i culturals al servei d'una societat cohesionada, atenta a les arrels i oberta al món, així com la salvaguarda de la Creació.

És just de preguntar-se si els monjos de Montserrat no tenen ja prou recursos propis per a portar a terme aquesta missió i aquest projecte col·lectiu. És hora, doncs, d'informar el nostre poble de la realitat crua, des del punt de vista econòmic, que té plantejada Montserrat des de fa dècades. Montserrat obté dels serveis d'hostaleria i de comerç - ben coneguts per tothom - recursos suficients per a mantenir-se, però no per a renovar-se i preparar-se de cara al futur. L'any 2007, Montserrat va rebre, segons dades de la Generalitat, més de 2.200.000 visitants, un dels centres més visitats de Catalunya. Aquesta enorme afluència, i la complexitat de Montserrat, demanaria unes subvencions públiques que, amb tot, atesa la situació financera de les administracions, arriben cada vegada en menys quantitat i amb més dificultat.

La font econòmica que ha d'ajudar a mantenir i a renovar el patrimoni col·lectiu de Montserrat, doncs, haurà de ser, precisament, la col·lectivitat mateixa que formem com a poble. Sempre ha estat gràcies a aquesta ajuda que Montserrat l'ha pogut servir en els àmbits que li són propis; i és amb aquest ajut, sobretot, que s'ha pogut anar renovant i restaurant en bé dels pelegrins i dels visitants.

Montserrat necessita avui, altra vegada, la resposta generosa de la societat civil catalana per tal de preparar-se de cara als reptes del nou segle. Se serveix del poder de convocatòria que sempre ha tingut i manifesta, amb naturalitat, la seva situació. Conscients que tot ens ha estat donat i que tot ho hem de donar.

La "Fundació Abadia de Montserrat, 2025" té, doncs, aquesta doble finalitat: Destinar els fons recaptats a la restauració del santuari, des d'on són oferts als pelegrins i als visitants aquells valors tan preuats de Montserrat, col·laborar, amb una part d'aquests fons, en obres socials i d'ajut als més necessitats davant les quals el nostre poble és especialment sensible.

Aquest projecte és un repte per a la societat civil catalana: d'ella depèn que institucions pròpies de Catalunya, com és el cas de Montserrat, tinguin continuïtat fecunda i renovada al llarg del segle XXI.

La Fundació que està al servei de Montserrat, us demana les vostres dades per si voleu fer una aportació, cosa que us agraïm especialment.

Llistat de membres de la Fundació.  (obre una pàgina nova)